Uppdatering från LOGIKOS till Logos 9

Naturligtvis rekommenderar vi alla att använda sig av den senaste versionen av programmet som är Logos 9. Men för att komma dit från Logikos krävs att du går via Libronix för att kunna tillgodogöra dig de böcker som du har i din Logikos-licens.

Här finns instruktioner om hur du uppgraderar från Logikos till Libronix. Följ dessa steg så att du får tillgång till dina upplåsta Logikos-böcker i Libronix.

Om uppgradering sker i samband med byte till ny dator gör du fram till punkt 3 på gamla datorn, och sedan enbart punkt 4 på nya datorn.

Om du har Logikos installerat, går till steg 2
1) Installera Logikos. Om du inte har Logikos installerat gör följande: Installera Logikos genom att köra programmet INSTALL.EXE som finns på installationsdisketten. Om du kör Windows Vista, kör programmet SHADOW.EXE istället. OBS! Logikos går inte att installera under Windows 7

Om du inte har en diskettenhet på din dator, men har tillgång till en annan dator som har en diskettenhet, kopiera innehållet på disketten till annat media, som t.ex ett USB minne, bränn till en CD eller zippa hela disketten och skicka den som en bifoga fil i ett email till dig själv. Då kan du använda dessa filer för att starta installationen. Om du inte har tillgång till en diskettenhet, får du kontakta oss.

2) Installera Libronix genom att Ladda ner installationsprogrammet Klicka här (7,2 MB). När du får frågan välj Öppna filen. Följ instruktionerna för att installera.
Libronix har översatts svenska. För att komplettera installationen klicka på länken och följ instruktionerna. Installation av programmet och svenskt gränssnitt.

Efter att ha analyserat ditt system kommer dialogrutan Uppdatera Libronix att komma fram. Klicka på Uppdatera för att starta nerladdningen.

3) Starta Libronix och registera programmet. Tänker du köra Libronix så ska du kopiera dina böcker från Logikos CD:n till hårddisken genom menyval ”Verktyg/Bibliotekshantering/Bibliotekshanterare…” och välj att kopiera böcker och samlingar. Ska du (vilket vi rekommenderar) gå direkt till Logos 6 kan du hoppa över det och gå direkt till steg 4.

4) Installera Logos 9. Instruktioner hur du gör finns under Support - Installera Logos 9

Nu har du senaste versionen av Bibelstudieprogrammet. Grattis!

Uppdatering från LIBRONIX till Logos 9

För att uppgradera från Libronix till Logos  följer du instruktionerna: Installera Logos 9

Så länge du har synkronicerat din licens i Libronix (Verktyg - Bibliotekshantering - Synkronisera Licenser) har du tillgång till dina gamla böcker. Du kan installera Logos på en annan av dina datorer, därför att med Logos 6 så följer licensen dig som person och din dator.

Om du inte har något lösenord tidigare på www.logos.com (Du har det om de köpt någon produkt från dem) får du Registrera en ny användare.

Om du använt Libronix tidigare ange då samma namn och samma e-postadress - eftersom det också är din AnvändarID . Detta är mycket viktigt eftersom dina upplåsta böcker finns kopplade till denna e-postadress.

Logga in med de uppgifter du registrerat.

Har du ett konto sedan tidigare på Logos.com så loggar du in med hjälp av dessa uppgifter.

Programmet börjar så ladda hem de böcker du har upplåsta. Om du är gammal användare och har många böcker kan det ta lång tid. Sedan indexerar programmet böckerna vilket tar ännu längre tid.
Programmet sköter sedan all uppdatering av sig självt och av nya utgåvor av de böcker du har. Enklare kan det inte bli.

Du kan så beställa fler produkter från butiken. I och med att du har registerat dig enligt ovan finns du som användare till systemet och vi kan låsa upp de beställda produkterna till dig (ditt användarID = e-postadressen).

När programmet är igång på din dator kommer det inom några minuter att upptäcka att det finns nya produkter att ladda hem. Allt går automatiskt. Följ instruktionerna i programmet.

Efter det att nya böcker laddats hem måste programmet startas om innan du ser de nya böckerna i ditt bibliotek.

Tillagd i varukorgen